Modul în care tehnologia poate îmbunătăți productivitatea angajaților

Modul în care tehnologia poate îmbunătăți productivitatea angajaților

0
Productivity
5/5 - 1 vote

In Business tehnologia poate spori sau împiedica productivitatea angajaților. În unele cazuri, aceasta poate distrage atenția de angajați care petrec prea mult timp pe rețele sociale și pe mesagerie instantă și nu suficient timp cu privire la munca lor actuală.

Cu toate acestea, în timp ce tehnologia poate fi uneori o distragere a atenției, în multe cazuri, se poate îmbunătăți productivitatea angajaților cu ajutorul ei.  Acesta îmbunătățește rapid capacitatea angajaților de a colabora, să lucreze de la distanță, și de a gestiona timpul mai eficient. De asemenea, în organizații, tehnologia permite oportunitati de networking, care nu ar fi avut loc în caz contrar,  și reducerea unor costuri. Un studiu realizat de O2 de afaceri și CEBR a constatat că productivitatea la locul de munca a crescut cu 84 la suta in ultimii 40 de ani, din cauza progresele din tehnologia digitală.

Când vine vorba de punerea în aplicare a noilor tehnologii, suport din partea departamentului executiv este critic. Companiile trebuie nu numai să selecționeze aplicațiile și software-ul de tehnologie potrivit, dar și instruiască angajații să-l folosească în mod corespunzător. Iată câteva modalități prin care tehnologia poate îmbunătăți productivitatea angajaților:

  1. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că angajații ar putea folosi tehnologia în scopuri personale în loc de scopurile din companie, încercați să utilizați Rescue Time.  “Rescue Time” urmărește utilizarea computerului în timpul zilei de lucru și vă permite să vedeți cât de mult timp a fost folosit pe diferite site-uri sau aplicații. De exemplu, prin folosirea acestui serviciu, s-ar putea vedea că angajații dumneavoastră folosesc două ore de mesagerie pe Facebook cu prietenii. Deoarece utilizarea Facebook și alte medii sociale ar putea fi parte a responsabilităților lor, ați putea să vă fi dat seama cât de mult timp se petrece acolo. Odată ce aveți aceste date, puteți începe abordarea problemei și stabilirea politicilor, eventual, cu privire la utilizarea personală a tehnologiei.
  1. Cu tehnologii de colaborare cum ar fi Yammer și Jive Software, si servicii de comunicare, cum ar fi Skype sau Google Hangouts, angajații nu trebuie să iși facă griji cu privire la locația de muncă pentru a obține rezultatele dorite. Atunci când lucrătorii nu trebuie să fac naveta la un birou, pot să salveze timp prețios pe care îl pot folosi pentru a se concentreze pe munca lor. Mai mult de jumătate din angajați acum cred ca colegii lor de la distanță sunt la fel de productivi, sau mai productivi decât ei sunt. Aceste tehnologii permit lucrătorilor să colaboreze în timp real, astfel încât acestea să poată rezolva problemele și să termin proiectele într-un ritm mai rapid decât oricând înainte.
  1. Utilizarea de aplicații To-Do List cum ar fi Wunderlist și Evernote, angajații se pot asigura că finalizeză proiectele la timp, de fiecare dată. Este mult mai ușor să uităm, atunci când diferite proiecte sunt efectuate fără a fi nevoie de tehnologie folosită. Aceste aplicații permit utilizatorilor să noteze sarcini și apoi prioritizarea acestora pe baza termenelor sau alți parametri. Angajații care sunt buni la prioritizarea muncii lor sunt mai mult succes, deoarece acestea pot livra la timp și nu pierd nici termenele.
  1. Tehnologia permite și angajații dumneavoastră pentru a face noi conexiuni oriunde și stoca aceste conexiuni în baze de date care pot fi accesate în orice moment. De exemplu, dacă te întâlnești pe cineva la un eveniment de networking, în loc de a cere o carte de vizită, le puteți adăuga cu ușurință pe LinkedIn. Fiecare conexiune faci poate transforma într-o nouă oportunitate, indiferent dacă este un nou principal pentru echipa de vânzări sau un mentor care vă pot ajuta cu un proiect pe care aveți probleme cu. Angajații care au rețeaua lor de conexiuni mai vastă au tendința de a fi cei mai eficienți și în productiviate.

 

Articol preluat si tradus in limba romana de pe: www.inc.com/bankofamerica/howtechnologycanimproveemployeeproductivity.html

NO COMMENTS

Leave a Reply